Translate

diumenge, 2 de setembre del 2012

Vés per on...he creat un bloc


Hola a tothom,

Influenciat pel món 2.0 de la fisioteràpia, i impulsat per amics de la xarxa i propers, he comés l'atreviment o la bogeria d'iniciar un bloc. A més, un bloc que parli d'una vessant, i espero que aviat especialitat, de la fisioteràpia: la geriatria. 
I per què de geriatria? doncs perquè és al que m'he dedicat la major part de la vida professional. Com una gran majoria de nosaltres, vaig començar la universitat amb el somni de convertir-me en fisioterapeuta de l'esport, potser arribar al Barça de bàsquet (perdona'm Toni si llegeixes això, en cap cas et volia treure el lloc, jejeje) o millor encara, ser fisioterapeuta d'un equip de vòlei femení (les hormones de la joventut). Però un cop vaig començar a fer les pràctiques en centres residencials i a domicili, i amb la meravellosa influència de la meva àvia, que va viure amb nosaltres fins al final, vaig veure clar que la meva vida professional aniria lligada a la vellesa i a intentar aconseguir la màxima qualitat de vida per als meus pacients. Qui no vol arribar a vell i que el cuidin com Déu mana??
I aquest títol? el vell moviment?? Doncs perquè el moviment és vida, i a l'edat dels meus residents, aquest moviment és vell o molt vell...i per a mi, fins i tot, és bell!.
I perquè en català? Senzill, és la meva llengua materna i de la meva àvia, la llengua que faig servir per parlar amb la majoria dels meus residents, i amb la que m'expresso millor (imagineu-vos com m'expresso en castellà!!).
Procuraré fer una entrada amb certa periodicitat (serà increïble si escric cada mes) cercant, explicant i opinant respecte a tot allò que englobi la fisioteràpia i la vellesa.
Gràcies per haver llegit aquesta entrada, gràcies encara més si seguiu llegint el bloc, i moltes més gràcies si, a més a més, comenteu....





I, si voleu, escolteu aquesta cançó...és un bon reflexe de com pot ser la vellesa..."La Tieta"
Ens anem llegint!!
Gabriel


9 comentaris:

  1. Hola amic! Ja era hora. La geriatria… la última de la cua… aquella de… “ja trobaré feina en una residencia...”

    La fisioteràpia de… "això es l’edat, això es l’”artrosis”. Però Dr. l’altre cama té la mateixa edat que la senyora y no li mal! En geriatria també serveix lo de - NO EXISTEIX CORRELACIÓ ENTRE CANVIS DEGENERATIUS Y DOLOR, eh!-

    EXPLORACIÓ Y RAONAMENT CLÍNIC, si us plau. Tot val. Per que 11 medicaments que fa mesos que no es revisen, fregues a tothom... Les persones grans també tenen PGM, encara que no ho sembli.

    Vull fer un curs de fisioteràpia en geriatria… A no!, que no en fan!

    La gent que treballa amb persones grans s’ha d’especialitzar tant com algú que treballa en el camp neuromusculoesquelètic, amb patologia cardiorespiratoria, a la UCI o amb nounats… Que en penseu de les pseudociències, del "fisiotentretenimiento" de moltes mútues..., que pensaríeu si a un bebè se li fes qualsevol cosa en rehabilitació? Doncs això es el que se li fa, sovint, a les persones grans.

    Gran idea, gran persona. Et seguirem i esperem poder col•laborar amb tu. Gràcies per tot el que m’has ensenyat aquest mesos.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola nois!! Caram, en un sòl comentari i toqueu molts dels punts calents de la geriatria. En parlarem de tot plegat, i tant que si! i de ben segur que hi colaborareu!! vosaltres i tots aquells que vulguin parlar dels nostres grans.
      Gràcies pel comentari i, sobretot, per aguantar-me!

      Elimina
  2. Siiiii!!!! Ja el tenim aquí!! Enhorabona per la valentía i l'esforç que suposa obrir un nou bloc, endavant i a disfrutar del contingut que aportis al món 2.0, que realment en geriatría n'hi ha poc o menys, així que provablement es pugui considerar com a font d'informació per a professionals així com a pacients. Veurem per on vas...
    Molta merda que diríen, que ja tinc ganes de llegir la següent (guiño, guiño).
    Salutacions company!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu!! Part de culpa és teva, per picar-me pel tw. Espero que sigui de interés, però la meva intencio es que tothom aporti, per tant, segur que veurem una entrada teva per aqui!
      Gràcies per tot!!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Hola soci:

    Enhorabona Gabriel per sumar-te a aquest món dels blocs. Una persona amb criteri, sempre és fa necessari i que a més ho faci com pensa, amb la seva llengua materna i en el seu camp a on cada dia hi viu i hi treballa, és una oportunitat per aportar el millor als demés i tirar junts cap endavant.

    Un novel.lista rus d'aquells que pocs coneixen (Fiodor Mijailovich Dostoiewsky) va dir ja fa temps que: "Per conèixer El secret de l'existència humana, hauríem de saber que aquesta no sols està en viure, sinó també en saber per a què es viu".
    Qui millor que el que ha viscut molts anys, per explicar el que és la vida i qui millor que un bon home i bon fisio amb ganes d'escoltar i ajudar sempre, per recollir-ho i plasmar-ho en un bloc pel bé de la Fisioteràpia en general i de la geriatria especialment.

    Una abraçada company i endavant amb la iniciativa.

    Rafel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola company,
      Sense paraules.....
      Gràcies de tot cor!!!
      Una abraçada!

      Elimina
  4. Enhorabona!!
    M'alegra molt saber que dediques energia a un blog, era necessari abocar el teu saber omplint una pantalla.
    Felicitats i endavant!!

    Sílvia Mateu

    ResponElimina